Inter wint weer onder nieuwe coach Leonardo

In de Serie A is landskampioen Internazionale na een zege iets ingelopen op koploper AC Milan.

De nieuwe coach van Internazionale, Leonardo, heeft ook zijn tweede wedstrijd in dienst van de voetbalclub uit Milaan gewonnen. De Braziliaan zag zijn ploeg gisteren met 2-1 winnen bij Catania. Matchwinnaar was de Argentijnse middenvelder Esteban Cambiasso die met twee goals in het laatste kwartier de openingstreffer van Alejandro Gomez ongedaan maakte.

Inter kwam iets dichter bij koploper AC Milan, dat met twee duels méér gespeeld nog altijd elf punten voorsprong heeft op Inter. Milan pakte door een late treffer van de Zweedse spits Zlatan Ibrahimovic alsnog een punt in het spectaculaire duel met Udinese: 4-4.

Mede dankzij twee treffers van Antonio Di Natale stond Udinese halverwege de tweede helft in San Siro nog op een comfortabele 3-1 voorsprong. Door een eigen doelpunt van verdediger Mehdi Benatia en een treffer van Alexandre Pato kwam Milan langszij: 3-3. German Denis zette Udinese opnieuw op voorsprong, waarna Ibrahimovic de eer van de rossoneri redde.

Lazio Roma, nummer twee op de ranglijst, verspeelde opnieuw punten. De club uit Rome verloor op eigen veld van Lecce: 1-2. De winnende treffer kwam een kwartier voor tijd van de voet van Carlos Grossmüller.

Daarvoor had Nestor Muslera van Lazio een eigen doelpunt gemaakt en maakte middenvelder Stefano Mauri vlak na rust de gelijkmaker. Lazio heeft nu zes punten achterstand op AC Milan.

Parma verloor gisteren thuis met 2-1 van Cagliari. Palermo, zesde in de Serie A, bleef op bezoek bij Chievo Verona steken op 0-0 en middenmoter Fiorentina was op eigen veld met 3-2 te sterk voor Brescia. (Novum)