Inter wint ook tweede wedstrijd onder coach Leonardo

De nieuwe coach van Internazionale, de Braziliaan Leonardo, heeft ook zijn tweede wedstrijd in dienst van de voetbalclub uit Milaan gewonnen. De oud-speler en oud-trainer van stadgenoot AC Milan zag zijn nieuwe werkgever Inter gisteren met 2-1 winnen op Sicilië bij Catania.

Matchwinnaar was de Argentijnse middenvelder Esteban Cambiasso, die met twee goals in het laatste kwartier de openingstreffer van Alejandro Gomez ongedaan maakte.

Internazionale kwam iets dichter bij koploper en stadgenoot AC Milan, dat met twee duels méér gespeeld nog altijd elf wedstrijdpunten voorsprong heeft op aartsrivaal Inter. Milan pakte door een late treffer van de Zweedse aanvaller Zlatan Ibrahimovic alsnog een punt in de spectaculaire thuiswedstrijd tegen Udinese: 4-4.

Mede dankzij twee treffers van Antonio Di Natale stond Udinese halverwege de tweede helft in stadion San Siro nog op een comfortabele 3-1 voorsprong. Door een eigen doelpunt van verdediger Mehdi Benatia en een treffer van Alexandre Pato kwam Milan langszij: 3-3. German Denis zette Udinese opnieuw op voorsprong, waarna oud-Ajacied Ibrahimovic vlak voor tijd de eer van de rossoneri redde.

Lazio Roma, nummer twee op de ranglijst, verspeelde opnieuw punten. De club uit Rome verloor op eigen veld van de nummer zeventien Lecce: 1-2. De winnende treffer kwam een kwartier voor tijd van de voet van Carlos Grossmüller.

Daarvóór had Nestor Muslera van Lazio een eigen doelpunt gemaakt en zorgde middenvelder Stefano Mauri vlak na rust voor de gelijkmaker. Lazio Roma heeft nu zes punten achterstand op AC Milan.

Parma verloor gisteren thuis met 2-1 van Cagliari. Palermo, dat op de zesde plaats staat in de Serie A, bleef op bezoek bij Chievo Verona steken op 0-0. Middenmoter Fiorentina was op eigen veld met 3-2 te sterk voor de nummer 19 van de hoogste klasse van het Italiaanse voetbal, Brescia. (Novum)