In beeld: zomaar wat mooie Dakar-foto’s

Alain Duclos of France drives his Aprilia during the seventh stage of the third South American edition of the Dakar Rally 2011 from Arica to Antofagasta January 9, 2011. REUTERS/Eric Gaillard (CHILE - Tags: SPORT MOTOR RACING IMAGES OF THE DAY) De Franse coureur Alain Duclos op zijn Aprilia tijdens de zevende etappe in Chili. (Foto Reuters / Eric Gaillard)

De Dakar-rally heeft Afrika al in 2009 ingeruild voor Zuid-Amerika, maar aan schoonheid hebben de beelden nooit ingeboet. Bekijk hier de actuele rangen en standen van de motoren, auto’s en trucks. En nu de beelden:

De Portugees Ruben Faria op zijn KTM-motor tijdens de zevende etappe in Chili. (Foto AP / Natacha Pisarenko)De Portugees Ruben Faria op zijn KTM-motor tijdens de zevende etappe in Chili. (Foto AP / Natacha Pisarenko)

Foto genomen van een niet nader genoemde coureur tijdens de tweede etappe van de Dakar-rally in Argentinië. (Foto Reuters / Eric Gaillard)Foto genomen van een niet nader genoemde coureur tijdens de tweede etappe van de Dakar-rally in Argentinië. (Foto Reuters / Eric Gaillard)

De Chinese coureur Han Baodua is gevallen in de zevende etappe van Arica naar Antofagasta in Chili. (Foto Reuters / Eric Gaillard)De Chinese coureur Han Baodua is gevallen in de zevende etappe van Arica naar Antofagasta in Chili. (Foto Reuters / Eric Gaillard)

De Spanjaard Carlos Sainz en zijn bijrijder Lucas Cruz in hun Volkswagen rijden door de San Rafael-canyon in Argentinië (Foto AFP / Daniel Garcia) De Spanjaard Carlos Sainz en zijn bijrijder Lucas Cruz in hun Volkswagen rijden door de San Rafael-canyon in Argentinië (Foto AFP / Daniel Garcia)

Beeld van de zesde etappe door de woestijn tussen Iquique en Arica in Chili. (Foto AP / Natacha Pisarenko)Beeld van de zesde etappe door de woestijn tussen Iquique en Arica in Chili. (Foto AP / Natacha Pisarenko)

De Franse BMW-coureur Guerlain Chicherit en zijn bijrijder Michel Perin tijdens de zesde etappe. (Foto AP / Natacha Pisarenko) De Franse BMW-coureur Guerlain Chicherit en zijn bijrijder Michel Perin tijdens de zesde etappe. (Foto AP / Natacha Pisarenko)

De Spanjaard Carlos Sainz en zijn bijrijder Lucas Cruz in hun Volkswagen tijdens de tweede etappe door Argentinië (Foto AP / Natacha Pisarenko)De Spanjaard Carlos Sainz en zijn bijrijder Lucas Cruz in hun Volkswagen tijdens de tweede etappe door Argentinië (Foto AP / Natacha Pisarenko)

Een toeschouwer bij de derde etappe tussen San Miguel en Tucuman in Argentinië. (Foto AP / Stephane Mantey)Een toeschouwer bij de derde etappe tussen San Miguel en Tucuman in Argentinië. (Foto AP / Stephane Mantey)

De Portugees Helder Rodrigues op zijn Yamaha tijdens de zevende etappe in Chili. (Foto AP / Natacha Pisarenko)De Portugees Helder Rodrigues op zijn Yamaha tijdens de zevende etappe in Chili. (Foto AP / Natacha Pisarenko)

    • Bart Hinke