In beeld: zomaar wat mooie Dakar-foto’s

Alain Duclos of France drives his Aprilia during the seventh stage of the third South American edition of the Dakar Rally 2011 from Arica to Antofagasta January 9, 2011. REUTERS/Eric Gaillard (CHILE - Tags: SPORT MOTOR RACING IMAGES OF THE DAY)
Alain Duclos of France drives his Aprilia during the seventh stage of the third South American edition of the Dakar Rally 2011 from Arica to Antofagasta January 9, 2011. REUTERS/Eric Gaillard (CHILE - Tags: SPORT MOTOR RACING IMAGES OF THE DAY) De Franse coureur Alain Duclos op zijn Aprilia tijdens de zevende etappe in Chili. (Foto Reuters / Eric Gaillard)

De Dakar-rally heeft Afrika al in 2009 ingeruild voor Zuid-Amerika, maar aan schoonheid hebben de beelden nooit ingeboet. Bekijk hier de actuele rangen en standen van de motoren, auto’s en trucks. En nu de beelden:

De Portugees Ruben Faria op zijn KTM-motor tijdens de zevende etappe in Chili. (Foto AP / Natacha Pisarenko)De Portugees Ruben Faria op zijn KTM-motor tijdens de zevende etappe in Chili. (Foto AP / Natacha Pisarenko)

Foto genomen van een niet nader genoemde coureur tijdens de tweede etappe van de Dakar-rally in Argentinië. (Foto Reuters / Eric Gaillard)Foto genomen van een niet nader genoemde coureur tijdens de tweede etappe van de Dakar-rally in Argentinië. (Foto Reuters / Eric Gaillard)

De Chinese coureur Han Baodua is gevallen in de zevende etappe van Arica naar Antofagasta in Chili. (Foto Reuters / Eric Gaillard)De Chinese coureur Han Baodua is gevallen in de zevende etappe van Arica naar Antofagasta in Chili. (Foto Reuters / Eric Gaillard)

De Spanjaard Carlos Sainz en zijn bijrijder Lucas Cruz in hun Volkswagen rijden door de San Rafael-canyon in Argentinië (Foto AFP / Daniel Garcia) De Spanjaard Carlos Sainz en zijn bijrijder Lucas Cruz in hun Volkswagen rijden door de San Rafael-canyon in Argentinië (Foto AFP / Daniel Garcia)

Beeld van de zesde etappe door de woestijn tussen Iquique en Arica in Chili. (Foto AP / Natacha Pisarenko)Beeld van de zesde etappe door de woestijn tussen Iquique en Arica in Chili. (Foto AP / Natacha Pisarenko)

De Franse BMW-coureur Guerlain Chicherit en zijn bijrijder Michel Perin tijdens de zesde etappe. (Foto AP / Natacha Pisarenko) De Franse BMW-coureur Guerlain Chicherit en zijn bijrijder Michel Perin tijdens de zesde etappe. (Foto AP / Natacha Pisarenko)

De Spanjaard Carlos Sainz en zijn bijrijder Lucas Cruz in hun Volkswagen tijdens de tweede etappe door Argentinië (Foto AP / Natacha Pisarenko)De Spanjaard Carlos Sainz en zijn bijrijder Lucas Cruz in hun Volkswagen tijdens de tweede etappe door Argentinië (Foto AP / Natacha Pisarenko)

Een toeschouwer bij de derde etappe tussen San Miguel en Tucuman in Argentinië. (Foto AP / Stephane Mantey)Een toeschouwer bij de derde etappe tussen San Miguel en Tucuman in Argentinië. (Foto AP / Stephane Mantey)

De Portugees Helder Rodrigues op zijn Yamaha tijdens de zevende etappe in Chili. (Foto AP / Natacha Pisarenko)De Portugees Helder Rodrigues op zijn Yamaha tijdens de zevende etappe in Chili. (Foto AP / Natacha Pisarenko)

    • Bart Hinke