In beeld: tweede dag referendum Zuid-Soedan

Een politieman van de Zuid-Soedanese politie laat zijn in de inkt gedoopte vinger zien na zijn stem te hebben uitgebracht in Juba. Foto AFP / Phil Moore

Duizenden Zuid-Soedanezen staan vandaag weer in de rij om hun stem uit te brengen over de onafhankelijkheid van Zuid-Soedan. Het referendum duurt een week. De stembureaus zijn dagelijks geopend van 6.00 uur tot 15.00 uur.

Wachtrijen voor het stembureau in Juba. Foto AP / Jerome DelayWachtrijen voor het stembureau in Juba. Foto AP / Jerome Delay

Keniaanse politiemannen zitten buiten een stembureau in Nairobi, Kenia, wanneer Zuid-Soedanezen aankomen om hun stem uit te brengen. Foto AP / Sayyid AzimKeniaanse politiemannen zitten buiten een stembureau in Nairobi, Kenia, wanneer Zuid-Soedanezen aankomen om hun stem uit te brengen. Foto AP / Sayyid Azim

Een Zuid-Soedanese vrouw brengt haar stem uit in een stembureau in Juba. Foto AP / Jerome DelayEen Zuid-Soedanese vrouw brengt haar stem uit in een stembureau in Juba. Foto AP / Jerome Delay

Zuid-Soedanezen in de rij in Juba. Foto AP / Pete MullerZuid-Soedanezen in de rij in Juba. Foto AP / Pete Muller

Een medewerker van het stembureau in een buitenwijk van de hoofdstad Khartoem neemt een pauze. Foto AP / Nasser NasserEen medewerker van het stembureau in een buitenwijk van de hoofdstad Khartoem neemt een pauze. Foto AP / Nasser Nasser

Zuid-Soedanese vrouwen staan in de rij voor het stembureau in de Universiteit van Juba. Foto AFP / Phil MooreZuid-Soedanese vrouwen staan in de rij voor het stembureau in de Universiteit van Juba. Foto AFP / Phil Moore

Militairen van het vrijheidsleger staan in de rij voor een stembureau in Juba. Foto Reuters / Goran TomasevicMilitairen van het vrijheidsleger staan in de rij voor een stembureau in Juba. Foto Reuters / Goran Tomasevic

De rij bij de Universiteit van Juba. Foto AFP / Phil MooreDe rij bij de Universiteit van Juba. Foto AFP / Phil Moore