Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Onderwijs

In beeld: tweede dag referendum Zuid-Soedan

Een politieman van de Zuid-Soedanese politie laat zijn in de inkt gedoopte vinger zien na zijn stem te hebben uitgebracht in Juba.
Een politieman van de Zuid-Soedanese politie laat zijn in de inkt gedoopte vinger zien na zijn stem te hebben uitgebracht in Juba. Foto AFP / Phil Moore

Duizenden Zuid-Soedanezen staan vandaag weer in de rij om hun stem uit te brengen over de onafhankelijkheid van Zuid-Soedan. Het referendum duurt een week. De stembureaus zijn dagelijks geopend van 6.00 uur tot 15.00 uur.

Wachtrijen voor het stembureau in Juba. Foto AP / Jerome DelayWachtrijen voor het stembureau in Juba. Foto AP / Jerome Delay

Keniaanse politiemannen zitten buiten een stembureau in Nairobi, Kenia, wanneer Zuid-Soedanezen aankomen om hun stem uit te brengen. Foto AP / Sayyid AzimKeniaanse politiemannen zitten buiten een stembureau in Nairobi, Kenia, wanneer Zuid-Soedanezen aankomen om hun stem uit te brengen. Foto AP / Sayyid Azim

Een Zuid-Soedanese vrouw brengt haar stem uit in een stembureau in Juba. Foto AP / Jerome DelayEen Zuid-Soedanese vrouw brengt haar stem uit in een stembureau in Juba. Foto AP / Jerome Delay

Zuid-Soedanezen in de rij in Juba. Foto AP / Pete MullerZuid-Soedanezen in de rij in Juba. Foto AP / Pete Muller

Een medewerker van het stembureau in een buitenwijk van de hoofdstad Khartoem neemt een pauze. Foto AP / Nasser NasserEen medewerker van het stembureau in een buitenwijk van de hoofdstad Khartoem neemt een pauze. Foto AP / Nasser Nasser

Zuid-Soedanese vrouwen staan in de rij voor het stembureau in de Universiteit van Juba. Foto AFP / Phil MooreZuid-Soedanese vrouwen staan in de rij voor het stembureau in de Universiteit van Juba. Foto AFP / Phil Moore

Militairen van het vrijheidsleger staan in de rij voor een stembureau in Juba. Foto Reuters / Goran TomasevicMilitairen van het vrijheidsleger staan in de rij voor een stembureau in Juba. Foto Reuters / Goran Tomasevic

De rij bij de Universiteit van Juba. Foto AFP / Phil MooreDe rij bij de Universiteit van Juba. Foto AFP / Phil Moore