In beeld: overstromingen in Duitsland en Frankrijk

Een inwoner van Koblenz heeft zijn hond in een rubberboot gezet om hem te beschermen tegen het water. Foto: AP

Niet alleen Limburg heeft wateroverlast, maar ook delen van Frankrijk en Duitsland hebben te kampen met overstromingen.
Door milde temperaturen is er veel sneeuw gesmolten en zijn de rivieren de Rhijn (in het westen van Duitsland) en de Oder (in het oosten) op meerdere plekken uit hun oevers getreden. Ook in het noorden van Frankrijk zijn er overstromingen. Hieronder een impressie.

Een ondergelopen begraafplaats in Condren, in het noorden van Frankrijk. Foto: AFP / Francois NascimbeniEen ondergelopen begraafplaats in Condren, in het noorden van Frankrijk. Foto: AFP / Francois Nascimbeni

Een man loopt over een ondergelopen straat vlakbij Guestebieser Loose, in het oosten van Duitsland. Foto: AP / Theo HeimannEen man loopt over een ondergelopen straat vlakbij Guestebieser Loose, in het oosten van Duitsland. Foto: AP / Theo Heimann

Het gebied rond een beeld van de Duitse keizer Wilhelm is overstroomd op de plek waar rivieren de Rhijn en de Moezel samenkomen in Koblenz. Foto: AP/ Wolfgang RattayHet gebied rond een beeld van de Duitse keizer Wilhelm is overstroomd op de plek waar rivieren de Rhijn en de Moezel samenkomen in Koblenz. Foto: AP/ Wolfgang Rattay

Franse brandweermannen evacueren bewoners van hun huizen in een kleine boot in een straat in Jeumont, in het noorden van Frankrijk. Foto: Reuters / Pascal RossignolFranse brandweermannen evacueren bewoners van hun huizen in een kleine boot in een straat in Jeumont, in het noorden van Frankrijk. Foto: Reuters / Pascal Rossignol

Een ondergelopen straat in Condren, in het noorden van Frankrijk. Foto: AFP /Francois NascimbeniEen ondergelopen straat in Condren, in het noorden van Frankrijk. Foto: AFP /Francois Nascimbeni

Een verkeersbord steekt nog net boven het water uit in Keulen, in het westen van Duitsland. Foto: AFP / Oliver BergEen verkeersbord steekt nog net boven het water uit in Keulen, in het westen van Duitsland. Foto: AFP / Oliver Berg

    • David Haakman