Goal van het Weekend komt uit Mexico

Het weekend begon direct goed toen vrijdag de Asian Cup werd geopend met deze carambole van de Oezbeek Odil Akhmedov. Zaterdagavond hamert Freddy Guarín van FC Porto vervolgens de bal met ruim 85 km/u tegen de touwen. De met uitsterven bedreigde stiftgoal gaf dit weekend teken van leven. Gisteren durfde Marco Ruben van Villareal dit in een volgepakt Bernabéu. Dat staat. Kaká is terug een scoorde met een zweefvolley na een leuke voetbeweging van Ronaldo. Toch is onderstaande treffer het geworden. Mexico, Monterrey: Juan Carlos Medina, ‘Negro’ voor vrienden, doet het uit stand en plant de bal op de goede kant van de paal.

Vandaag wordt op het FIFA Ballon D’Or gala de goal van het jaar gekozen. Onder de genomineerden zit de uithaal van Giovanni van Bronckhorst tegen Uruguay in de halve finale van het WK 2010.

    • Jules Seegers