Franse gijzelaars gedood bij reddingsactie in Niger

Een van hen zou gaan trouwen met een vrouw uit Niger. De ander zou getuige zijn op de bruiloft.

Twee Franse gijzelaars in Niger zijn om het leven gekomen tijdens een reddingspoging waarbij Franse militairen betrokken waren. Vier gewapende mannen vielen afgelopen vrijdag het restaurant in de hoofdstad Niamey binnen waar de hulpverlener Antoine de Leocour en zijn vriend Vincent Delory zaten te eten. Leocour zou aanstaande zaterdag trouwen met een vrouw uit Niger, Delory zou getuige zijn. Het tweetal werd zaterdag gevonden, nadat Franse elitetroepen hielpen bij een poging van Niger om de kidnappers te onderscheppen bij de grens met Mali. Daar houdt Al-Qaeda-in-de-Islamitische-Maghreb, de Noord-Afrikaanse tak van de terreurgroep, vijf Fransen vast die vorig jaar in het Noord-Niger zijn ontvoerd. (AP)