Even koud

Na een zeer zacht weekeinde begon de tweede week van januari weer koud. Morgen valt er lokaal zelfs sneeuw. Het winterweer is echter van korte duur want vanaf woensdag is het opnieuw zacht en herfstachtig.

Komende nacht daalt de temperatuur landinwaarts nog tot rond het vriespunt. Kouder wordt het niet want de zuidelijke wind trekt aan en er drijven steeds meer wolken vanuit het zuidwesten binnen. Tegen de ochtend gaat het in Zeeland regenen.

Morgenochtend trekt de neerslag naar het noordoosten en in het midden valt er naast regen ook wat natte sneeuw. In de noordelijke en oostelijke provincies, waar het dan nog wat kouder is, kan het eerst enige tijd gaan sneeuwen. In de loop van de middag wordt het vanuit het westen weer droog. De wind draait naar noordwest en trekt tijdelijk aan naar een kracht 7 aan zee. Het wordt zo’n 4 à 5 graden.

Dinsdagnacht volgt vanuit het westen een nieuw regengebied, lokaal voorafgegaan door natte sneeuw. Het blijft woensdag overdag regenen en de temperatuur loopt vervolgens op naar 6 tot 10 graden. Daarbij waait er een stevige zuidwestenwind.

De rest van de week is het dan vervolgens kletsnat en uitermate zacht met opnieuw temperaturen in de dubbele cijfers.