En dit gebeurde ook in het weekend

Argentine soccer legend Diego Maradona watches the match between Serbia's Novak Djokovic and Czech Republic's Tomas Berdych during a round robin singles tennis match at the ATP World Tour Finals at the O2 Arena in London, Monday, Nov. 22, 2010. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

De Ethiopische hardlopers Ayele Abshero en Abebech Afework hebben gisteren de 39ste editie van de halve marathon van Egmond gewonnen. Ebshero won na ruim 21 kilometer in 1 uur, 2 minuten en 23 seconden. Hij troefde de Keniaan Wilfred Kirwa en de Ethiopiër Abebe Dinkesa af. De beste Nederlander was Koen Raymaekers op de achtste plaats, met een tijd van 1.04,25 uur. Khalid Choukoud en Patrick Stitzinger eindigden op plaats negen en tien. Bij de vrouwen won Afework in 1.12.53. Hilda Kibet was met haar vijfde plaats de beste Nederlandse in 1.14.24. Heleen Plaatzer en Andrea Deelstra werden respectievelijk zevende en achtste. De rentree van Lornah Kiplagat verliep teleurstellend. Ze moest na zo’n dertien kilometer opgeven. Kiplagat liep vorig jaar een blessure op in de Dam tot Damloop.

Diego Maradona wordt mogelijk trainer van een club in de Engelse Premier League. Gisteren zei Maradona op een persconferentie dat hij volgende maand naar Londen vliegt om een aanbod van een Engelse club te bespreken. Maradona zit zonder werk na zijn ontslag als bondscoach van Argentinië. Zijn controversiële periode als trainer van het Argentijnse elftal eindigde met de 4-0 nederlaag tegen Duitsland in de kwartfinale van het WK voetbal. „Ik ben niet wanhopig, maar ik weet dat ik op een dag weer trainer zal zijn”, zei Maradona tegen persbureau Reuters. Volgens het Argentijnse dagblad Clarin zou de Londense club Fulham Maradona willen aantrekken. Eerder werd hij in verband gebracht met Aston Villa.

Formule 1-coureur Jarno Trulli vindt dat er te veel veranderingen worden doorgevoerd in zijn sport. De jaarlijkse introductie van nieuwe regels zijn volgens hem niet goed. „We spreken over manieren om geld te besparen, maar de regels veranderen ieder jaar”, zei de 36-jarige coureur tegen Gazetta Sportiva. Om aan de nieuwe regels te voldoen, moeten de teams weer meer geld uitgeven. „Mensen begrijpen dat niet.” De Italiaan noemt het bovendien „pijnlijk en onwaarachtig” dat komend seizoen twee teams onder de naam Lotus zullen racen. Team Lotus, waar Trulli voor uitkomt, rijdt tegen Lotus Renault na een conflict over het eigendom van de naam van het automerk. „Wat is nu het echte team”, vraagt Trulli zich in het interview af.