En dit gebeurde er nog in het weekend

De politie heeft zaterdagavond in Rotterdam een verwarde man neergeschoten, nadat deze enkele bevelen had genegeerd. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis. Een getuige meldde rond half elf dat een man met een vuurwapen in Rotterdam-Noord liep. Agenten troffen hem later aan, maar hij negeerde hun oproepen, waarna zij waarschuwingsschoten losten. De Rijksrecherche onderzoekt het schietincident. (NRC)

Agenten zijn in de nacht van zaterdag op zondag in Hoorn door een groep van ongeveer vijftig man bekogeld met zwaar vuurwerk, stenen en glazen. Een 18-jarige man uit Hoorn is aangehouden wegens opruiend gedrag, meldde de politie gisteren. De politie ging rond 03.30 uur af op een melding over een vechtpartij tussen twee groepen voor een café. De menigte keerde zich vervolgens tegen de politie. Niemand raakte gewond. De agenten hadden uiteindelijk hulp nodig van collega’s uit regio’s in de buurt om de groep te stoppen. (Novum)