Een weekend vol geweld

Politie werd bekogeld en er vielen vier gewonden bij een steekpartij.

Zondag is voor wie het binnenlands nieuws bijhoudt ‘incidenten’-dag. Elke zondag stroomt de nieuwstelex vol met berichtjes over gewonden, vaak als gevolg van geweld in de zaterdagnacht. Een greep uit de berichten van gisteren:

In de nacht van zaterdag op zondag is de politie in Hoorn bekogeld met zwaar vuurwerk, stenen en glazen. De politie ging rond 03.30 uur af op een melding over een vechtpartij tussen twee groepen voor een café.

Een 15-jarige heeft zaterdagnacht in het Gelderse dorp Lintelo vier jongens neergestoken. De politie kreeg rond 01.15 uur een melding van de steekpartij. Agenten troffen drie jongens van 15, 16 en 18 jaar uit Aalten en een 16-jarige jongen uit Dinxperlo gewond op straat aan.

Twee mannen hebben zaterdag in Heemskerk een zwangere vrouw mishandeld. De 18-jarige vrouw zei er iets van toen de twee mannen haar hond schopten. Daarna trapte het duo de vrouw zelf in haar buik.

Een 14-jarig meisje is zaterdag aan het begin van de avond in Wateringen door een onbekende man met een scherp voorwerp in het gezicht gesneden. Het meisje raakte zwaargewond aan haar gezicht. (Novum)