Dunner spoorboekje

Nieuw spoorboekje zal minder dik worden

Het forse, ingenaaide boekwerk dat de Nederlandse Spoorwegen mei vorig jaar lanceerden ter vervanging van het aloude spoorboekje is intussen – na bijna acht maanden – aardig ingeburgerd, al blijft er nog wat kritiek binnendruppelen op de totaal nieuwe vormgeving en het minder handzame formaat. De eerste oplaag van 550.000 exemplaren was superdik. Daarna zijn er nog 50.000 van een lichtere papiersoort bijgedrukt, waarmee de dienstregeling één derde aan dikte verloor. Door verschillende tabellen te combineren [hoopt men] in de volgende uitgave, die mei dit jaar van de persen komt, nog eens 64 pagina’s uit te sparen.

[...Dit] is een tegemoetkoming aan zowel mannelijke treinreizigers, wier binnenzakken niet op het kloeke formaat berekend zijn, als vrouwelijke passagiers, die klagen dat het boekwerk niet in hun tasje past. [...]