David Beckham traint maand mee bij de Spurs

David Beckham, onder contract bij LA Galaxy, gaat tijdens de winterstop in de VS trainen bij de Spurs.

Tottenham Hotspur heeft gisteren bevestigd dat David Beckham de komende maand mee traint met de club uit Londen. Beckhams werkgever Los Angeles Galaxy wil niet dat de Engelse oud-international op huurbasis vertrekt naar de Spurs. Maar de 35-jarige middenvelder gaat wel meetrainen met de selectie van manager Harry Redknapp, die blij is met zijn komst. „Hij kan van goede invloed zijn hier.”

Beckham hoopte in de Premier League wedstrijdritme op te doen, omdat de Amerikaanse Major League Soccer tot half maart stil ligt. Zijn werkgever is echter bang dat hij geblesseerd terugkeert. Dat gebeurde namelijk vorig jaar toen Beckham tijdelijk voor AC Milan uitkwam.

„We hadden hem graag langer willen hebben, maar we respecteren zijn verplichtingen jegens Los Angeles Galaxy”, zei Redknapp op de website van Tottenham. „Ze willen hem begin februari terug en het wordt moeilijk hem voor drie weken te huren.” Beckham blijft tot 10 februari.

De Engelse voetbalbond FA start een onderzoek naar Ryan Babel vanwege zijn uitspraken op Twitter. De aanvaller van Liverpool plaatste gisteren een gephotoshopte afbeelding van scheidsrechter Howard Webb in een Manchester United-shirt en schreef daarbij: „En ze noemen hem een van de beste scheidsrechters. Dat is een grap.” Webb speelde een dubieuze rol in het bekerduel tussen Manchester en Liverpool. (Novum)