Beckham traint een maand mee bij Spurs

Tottenham Hotspur heeft gisteren bevestigd dat David Beckham de komende maand meetraint met de voetbalclub uit Londen. Beckhams Amerikaanse werkgever LA Galaxy wil niet dat de Engelse oud-international op huurbasis vertrekt naar de Spurs. Maar de 35-jarige middenvelder gaat wel meetrainen met de selectie van Tottenham Hotspur. Manager Redknapp is blij met de komst van Becks. „Hij kan van goede invloed zijn hier.”

Beckham hoopte in de Premier League wedstrijdritme op te doen, omdat de Amerikaanse Major League Soccer (MLC) tot half maart stil ligt. Zijn werkgever Los Angeles Galaxy is echter bang dat hij geblesseerd terugkeert. Dat gebeurde namelijk vorig jaar ook toen Beckham tijdelijk voor AC Milan in de Italiaanse Serie A uitkwam.

„We hadden hem heel graag langer willen hebben, maar we respecteren zijn verplichtingen jegens Los Angeles Galaxy”, zei Redknapp op de site van de Spurs. „Ze willen hem begin februari terug, het wordt moeilijk hem voor drie weken te huren.” Beckham blijft tot 10 februari.

Tottenham Hotspur bereikte eenvoudig de volgende ronde van het FA-Cuptoernooi tegen Charlton Athletic, dat in de Engelse derde klasse zijn competitiewedstrijden speelt. Zonder Beckham, maar ook zonder Rafael van der Vaart, die rust kreeg, wonnen de Spurs met 3-0 door doelpunten van Townsend en tweemaal Defoe.

In de derde ronde van het Engelse bekertoernooi heeft Manchester City, de nummer twee van de Premier League, zich gisteren geblameerd bij Leicester City, de nummer twaalf van het Championship. Na de 2-2 in Leicester moeten de ploegen volgende week op 19 januari in Manchester op herhaling.

Chelsea gebruikte Ipswich Town om aan het zelfvertrouwen te werken. Het team van trainer Ancelotti dat slecht draait in de competitie, won met 7-0 op Stamford Bridge. Lampard en Sturridge scoorden tweemaal, de andere treffers kwamen van Kalou, Anelka en Edwards (eigen doelpunt).