Barcelona en Real vergroten voorsprong

FC Barcelona heeft ook de negende uitwedstrijd van het seizoen omgezet in een overwinning. In het Estadio Riazor in La Coruña werd met liefst 4-0 gewonnen van Deportivo la Coruña. Ibrahim Afellay viel acht minuten voor tijd in, maar de eindstand stond toen al op het scorebord.

Na een wat stroeve openingsfase kwam Barcelona in de 26ste minuut op voorsprong. Een handig steekpassje van Lionel Messi stelde David Villa in staat om te scoren. Vroeg in de tweede helft maakte de Argentijnse sterspeler er met een fraaie vrije trap zelf 0-2 van. Andres Iniesta en Pedro gaven de overwinning daarna nog wat meer glans.

Real Madrid heeft gisteravond ook zijn negende competitiewedstrijd in het eigen Bernabéu winnend afgesloten. De hoofdstedelijke ploeg versloeg Villarreal door een grootse Cristiano Ronaldo met 4-2. De Portugees scoorde drie keer en voerde daarmee zijn seizoenstotaal op naar 22. Real nadert rivaal FC Barcelona door de overwinning tot op twee punten.

De supporters in het Bernabéu kregen een waar spektakelstuk te zien. Ook Villarreal liet in de eerste helft verzorgd voetbal zien en nam via Ruben Cani en Marco Ruben zelfs tot tweemaal toe de leiding. Ronaldo maakte echter tweemaal de gelijkmaker, waardoor de ruststand 2-2 was.

In de tweede helft was Real Madrid oppermachtig. Het elftal van de Portugese trainer José Mourinho kreeg via de ongelukkig spelende Karim Benzema drie goede kansen, maar de Fransman toonde andermaal aan over weinig vertrouwen te beschikken. Een gebrek aan zelfvertrouwen heeft Ronaldo duidelijk niet. Bij zijn eerste kans in de tweede helft schoot de Portugees uit de draai raak.

In de slotfase liep Real nog uit naar 4-2. De ingevallen Kaka was zichtbaar blij met zijn eerste treffer voor de Koninklijke na langdurig blessureleed. Door de nederlaag verliest Villarreal definitief de aansluiting met het onaantastbare duo Barcelona en Real Madrid. De achterstand op koploper Barça bedraagt momenteel dertien punten. (Novum)