70 doden vliegramp in Iran

In het noordwesten van Iran zijn gisteren bij een vliegtuigongeluk zeventig mensen omgekomen. 32 mensen overleefden de ramp, zij hebben alleen lichte verwondingen. Dat meldden Iraanse media. Het toestel van IranAir crashte tijdens een sneeuwstorm toen het een noodlanding aan het voorbereiden was. De Boeing-727 was op weg naar Orumiyeh, zevenhonderd kilometer ten noordwesten van hoofdstad Teheran. Het was gisteravond niet duidelijk waarom het vliegtuig, dat in verschillende stukken brak, een noodlanding moest maken. Het toestel stortte neer in een akkerland, zware sneeuwval belemmert de reddingsoperatie. In Iran doen zich vaker vliegtuigongelukken voor. Iraanse vliegtuigen, vaak nog uit de tijd van de Sovjet-Unie, zijn doorgaans verouderd en slecht onderhouden. In juli 2009 kwamen bij een vliegtuigongeluk in Iran 168 mensen om, een ongeluk in 2003 kostte 302 mensen het leven. (AP, Reuters)