6 redenen om uit te gaan

None

1 open podium

Mama Kookt / Open Podium

Amsterdam: Comedy Café. Tijd: 21.00u, diner v.a. 17.30u. Entree: 3 euro, daghap 5 euro. Reserveren gewenst. www.comedycafe.nl

Het Open Podium is bedoeld om nieuw talent een kans te geven zich voor een publiek te presenteren. Ook voor professionals die hun nieuwe materiaal willen uitproberen. ‘Mama’ maakt een daghap voor 5 euro.

2 muziek

Kings Go Forth

Rotterdam: Rotown. Tijd: 21.30u. Entree 12,50 euro. www.rotown.nl

Het allereerste optreden in Europa van het uit Milwaukee afkomstige Kings Go Forth, een tienkoppige funk- en soulformatie met een onvoorwaardelijke liefde voor het vintage soulgeluid van Chicago en Philadelphia. Het debuutalbum The Outsiders Are Back verscheen vorig jaar op het label van David Byrne en klinkt rauw, luid en onstuimig.

3 muziek

Dennis Kolen

Amsterdam: De Kleine Komedie. Tijd: 20.15u. Entree: 8-16 euro. www.dekleinekomedie.nl

Tijdens zijn nieuwe theatertour The Revolutions of the Romantics zal Dennis Kolen (ex-Wyatt) in intieme setting nummers van zijn gelijknamige cd spelen. Met invloeden van o.a. James Taylor, The Eagles, Paul Simon, Neil Young en The Beatles.

4 fotografie

De Donkere Kamer #2

Amsterdam: Pakhuis de Zwijger. Tijd: 20.00-23.00u. Entree: 5 euro. www.dezwijger.nl

Fotograaf Joost van den Broek vertelt over zijn favoriete camera, Reinier Gerritsen doet een gesproken column, Philippe Vogelenzang laat zien hoe hij te werk gaat op het grensvlak van mode- en kunstfotografie en Colette Olof (FOAM) laat nieuw talent zien. Ook zullen drie fotografen hun project in drie minuten pitchen, waarop het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over deze projecten.

5 filmserie

Civic Life

Den Haag: ZAAL5. T/m 27 jan, doorlopend. Gratis. www.zaal5.nl

Het Brits/Ierse kunstenaarsduo Desperate Optimists bestaat uit Joe Lawlor en Christine Molloy. Gedurende de laatste tien jaar hebben ze film, video, digitale kunstvormen, performances en radio geproduceerd. De Civic Life-films hebben met elkaar gemeen dat ze samen met steeds een andere lokale gemeenschap zijn gemaakt, zoals een dorp of een stadswijk. De films gaan over de emotionele relatie die mensen hebben met de omgeving waarin ze wonen, en hoe identiteit, veranderingen in een sociale omgeving en het gevoel niet op je plek te zijn met elkaar samenhangen. Op 27 januari (19.30 uur, 5 euro) zijn Molloy en Lawlor aanwezig om hun werk toe te lichten.

6 kunstproject

jouworgaanmijnorgaan.eu

Groningen: Kunstruimte Noorderstation zuidoost. T/m 8 febr. www.jouworgaanmijnorgaan.eu

Johan van der Dong maakt een kunstwerk van dierlijke organen. Hiervoor stelde een slagerij orgaanvlees ter beschikking. Ook heeft Van der Dong een site gelanceerd, jouworgaanmijnorgaan.eu, waarbij donorgevers en -ontvangers met elkaar in contact kunnen komen. Met zijn project wil hij het tekort aan orgaandonoren onder de aandacht brengen.