77 doden bij neerstorten Iraans vliegtuig

Een huilende vrouw op het vliegveld van Teheran vanavond - familielid van een van de slachtoffers van het vliegtuigongeluk bij Orumiyeh. Foto Reuters / Morteza Nikoubazl

77 mensen zijn gisteren omgekomen toen een Iraans passagiersvliegtuig in slecht weer neerstortte bij de stad Orumiyeh in het noordwesten van Iran. 29 mensen hebben de crash overleefd. Dit meldt persbureau Reuters op basis van berichten van het officiële Iraanse persbureau IRNA. Eerder was er sprake van zeker 50 overlevenden en was het lot van de overigen niet duidelijk.

Het gaat om een Boeing 727 die onderweg was naar Orumiyeh vanuit de hoofdstad Teheran, een afstand van ongeveer 700 kilometer. De overlevenden zouden slechts lichte verwondingen hebben.

Er zijn de laatste jaren regelmatig ongelukken met Iraanse passagiersvliegtuigen omdat de vloot oud is en gebrekkig onderhouden, stelt de BBC. In juli vorig vloog een vliegtuig in brand tijdens de landing in Mashhad waarbij 17 passagiers omkwamen. Tien dagen eerder vloog een Toepolev tijdens de vlucht in brand en verongelukte - 168 doden. Dat was het derde dodelijke ongeluk met een Toepolev 154 sinds 2002.