Waterpeil Maas stijgt licht

Het water in de Maas stijgt vandaag licht. Rijkswaterstaat denkt echter niet dat dit tot problemen leidt. De maatregelen die genomen zijn blijven wel van kracht. Zo geldt er sinds gisteren een noodverordening om ‘hoogwatertoerisme’ te voorkomen. Dit meldt persbureau Novum.

De toegangswegen naar Itteren en Borgharen blijven afgesloten. Bewoners mogen nog wel het gebied in. Gisterochtend was het waterpeil het hoogst en zakte in de loop van de dag geleidelijk iets. Het opkomende grondwater is weggepompt. Gisteravond zijn alle hulpdiensten in Limburg in de hoogste staat van paraatheid gebracht.

Het hoge water heeft inmiddels Roermond bereikt, waar enkele straten en velden blank staan. In Venlo wordt de piek morgenochtend verwacht, meldt de NOS.

Ook het water in de Waal staat hoog. De Waalkade in Nijmegen is vandaag afgesloten volgens De Gelderlander. De kade, met veel horeca, stroomt vaker over bij hoog water.

Eerder werden hulpbehoevenden uit Itteren en Borgharen geëvacueerd en stonden militairen paraat om een algehele evacuatie uit te voeren, mocht dat nodig zijn. Dat lijkt niet meer aan de orde.