Wolapen en huisartsen

Raad Apeldoorn akkoord met apen

Door onze correspondent

APELDOORN, 8 jan. - – Met 26 tegen elf stemmen heeft de gemeenteraad van Apeldoorn gisteravond het voorstel aangenomen om in Berg en Bos een Apenheul te stichten. De tegenstemmers zaten speciaal in de hoek van het PAK en van D66.

Voor rekening van de initiatiefnemer, de heer W.B. Mager uit Spijkenisse, zal voorzichtig gestart worden met wolapen. Het aanvankelijke plan, dat men in een later stadium hoopt te realiseren, was veel groter. De zaak brak wat dat betreft op twee punten: de bezwaren tegen het vangen van gorilla’s, een bedreigde diersoort, en de eis van deskundige zijde om een tweehoofdige leiding te benoemen.

Jonge huisartsen liever in provincie

DEN HAAG, 8 jan. - – Jonge huisartsen lijken een voorkeur te hebben voor het werk buiten verstedelijkte gebieden, zo heeft staatssecretaris Kruisinga (volksgezondheid) gisteren geantwoord op [Kamervragen]. De vlucht uit de dichtbevolkte Randstad is wat de huisartsen betreft mede het gevolg van factoren als hoge flats, verkeers- en parkeerproblemen. [...]