Warmtegolfje

De afgelopen dagen kwam ten oosten van oceaandepressies bij ons een milde zuidwestelijke bovenstroming op gang. Ook vanmiddag is het daardoor mild, met maxima tussen 9 en 13 graden. Vooral de noordwestkust en de oostoevers van het IJsselmeer zijn iets minder zacht: 7 à 8 graden. Er is veel bewolking, met enkele regenbuien. Het waait fors met een vrij krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten, die aan zee korte tijd stormachtig kan zijn.

In de loop van vanavond en vannacht beperken de buien zich meer en meer tot het oosten en zuidoosten, waar ook morgenochtend nog wat regen kan vallen. In tegenstelling tot vandaag schuiven morgen de belangrijkste kernen van lage druk alweer door tot ten oosten van ons. Daarmee komen we voor een aantal dagen opnieuw in koudere lucht terecht.

Het is morgen droog bij afwisselend zon en bewolking. Dankzij de koudere lucht wordt het 1 tot 4 graden in de nacht en overdag van 4 graden in Groningen tot 7 graden in Zeeuws-Vlaanderen.

Halverwege komende week positioneren zich wederom actieve depressies ten westen van ons land, met aan de voorzijde daarvan opnieuw zachte lucht.

Maandag en dinsdag is het in de nacht rond het vriespunt en in de middagen 2 tot 5 graden. Daarna wordt het weer zachter.