Servies op hoogte

Ook op tien kilometer hoogte is er binnenkort Dutch design. De maaltijden van driesterrenkok Jonnie Boer van restaurant De Librije die KLM sinds vorige maand in haar World Business Class serveert, zullen vanaf 27 maart worden geserveerd op een nieuw servies van Marcel Wanders.

Jonnie Boer en Marcel Wanders zijn voor de hand liggende keuzes, aldus de KLM. Businessclasspassagiers geven namelijk aan dat ze het typisch Nederlandse karakter van KLM waarderen.

De luchtvaartmaatschappij is trots: met het servies van Wanders – veel krullen en bloemmotieven – behaalt de KLM milieuwinst, want het is lichter dan de huidige borden en glazen. Voor de ontwerper was het geen lastige opdracht: „Als frequent flyer van KLM heb ik mij zeer goed kunnen verplaatsen in de opdracht.” Volgens Wanders is het servies „dankzij alle ergonomische, technische, economische en logistieke eisen uitgegroeid tot een servies op het niveau van een toprestaurant”.