selectie zondag

Otterlo, 7 juli 2010 Gilbert and George voor een van hun triptieken tijdens opening "The Paintings (with Us in Nature)" in het Kroller Muller Museum. Dit werk is door de kunstenaars in bruikleen ontvangen. Het museumhoopt het uiteindelijk voor zijn verzameling te kunnen verwerven. Foto: Walter Herfst
Otterlo, 7 juli 2010 Gilbert and George voor een van hun triptieken tijdens opening "The Paintings (with Us in Nature)" in het Kroller Muller Museum. Dit werk is door de kunstenaars in bruikleen ontvangen. Het museumhoopt het uiteindelijk voor zijn verzameling te kunnen verwerven. Foto: Walter Herfst

informatief

Skitraum USA. Film over in vergelijking met de Alpen nog rustige skigebieden in Colorado en Californië. Champagnepoedersneeuw en lege bergflanken lokken de wegens overbevolkte hellingen op Europa afgeknapte skiër. In deze film worden de beste skigebieden bezocht tijdens een reis die begint in Vail en via Aspen en Telluride eindigt in Lake Tahoe. ARD, 16.05-16.30u.

De Weg naar het Avondland. Eerste deel van elfdelige cultuurreis waarin muzikant, filosoof en televisiemaker Jan Leyers vanuit Afrika, de bakermat van het mensenras, naar de Lage Landen reist via onder meer Soedan, Egypte en Turkije. In Ethiopië vroeg men hem: is het echt waar dat mensen hun ouders in een apart huis zetten en verder niet naar hen omkijken? Ned.2, 20.15-21.05u.

amusement

Taarten van Abel. Banketbakker Siemon de Jong gaat weer langs bij een kind dat met hem een taart wil bakken voor een speciaal persoon. Vandaag maakt hij met Martin een taart voor zijn moeder die depressief was, maar met wie het nu weer beter gaat. Ned.3, 10.00-10.25u.

Podium - dansen in de film. Vier korte dansfilms die vorige maand in première gingen tijdens festival Cinedans, waren het resultaat van het project ‘Point Taken’, waarin choreografen en filmmakers de kans kregen om hun krachten te bundelen. Achtereenvolgens Val van Joris Hoebe, regie, en Boukje Schweigman, choreografie; Hyperscape van Marco Gerris & Wilko Bello, regie, en Marco Gerris, choreografie; Memory Lane van Paul en Menno de Nooijer, regie, en Joost Vrouenraets, choreografie; en Diamond Dancers van Quirine Racké & Helena Muskens, regie, en Nicole Beutler, choreografie.Ned.2, 13.00-14.00u.

sport

Schaatsen: EK Allround. Rechtstreeks vanuit Collalbo. Achtereenvolgens de 10.000 meter mannen en de 5000 en 1500 meter vrouwen.Ned.1, 11.50-17.20u.