selectie zaterdag

Zur ARTE-Sendung 1791 - Der Sklavenaufstand von Haiti 4: Anfang 1802 sah Toussaint Louverture (Juan Maria Almonte) erstaunt eine gewaltige franzšsische Flotte in den Hafen von Saint Domingue einlaufen. Ihre Mission: die Wiederherstellung der alten Ordnung. © Kova Films Foto: ARTE France Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Silke Wšlk Tel.: +33 3 881 422 25, E-Mail: bildredaktion@arte.tv
Zur ARTE-Sendung 1791 - Der Sklavenaufstand von Haiti 4: Anfang 1802 sah Toussaint Louverture (Juan Maria Almonte) erstaunt eine gewaltige franzšsische Flotte in den Hafen von Saint Domingue einlaufen. Ihre Mission: die Wiederherstellung der alten Ordnung. © Kova Films Foto: ARTE France Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Silke Wšlk Tel.: +33 3 881 422 25, E-Mail: bildredaktion@arte.tv © Kova Films

informatief

Reis door het Waddengebied. Eerste deel van zesdelige serie waarin een tocht wordt gemaakt van het Nederlandse Waddengebied in noordoostelijke richting naar de Duitse en Deense Wadden. Daarbij aandacht voor verleden, heden en toekomst van de Wadden, de bewoners, de flora, fauna en de cultuurgeschiedenis. De Waddenzee heeft een ongeëvenaarde soortenrijkdom en een cruciale functie in de vogeltrek tussen Afrika en Eurazië.Ned.2, 17.55-18.25u.

Andere Tijden: Paniek in Polen. Het geschiedenismagazine, voortaan op zaterdagavond. In 1985 zaten veel schaatsers voor een alternatieve Elfstedentocht in Polen toen op het laatste moment in Friesland de beslissing viel om de tocht hier door te laten gaan.Ned.2, 20.40-21.10u.

Shooting the Hollywood Stars. Modefotograaf Rankin onthult de rijke historie van de filmsterrenfotografie in Hollywood en demonstreert hoe men destijds beelden schiep die hun invloed nog altijd niet verloren hebben. Met hedendaagse acteurs (o.a. Leslie Mann, Selma Blair, Matthew Rhys en Michael Sheen) en grande dame Jane Russell wordt een aantal iconische portretten opnieuw gecreëerd.BBC 2, 21.00-22.00u.

amusement

The Whistleblowers: Pandemic. Britse thrillerreeks over twee advocaten die ten strijde trekken tegen corruptie, machtsmisbruik, arrogantie en hebzucht. Ben en Alisha proberen een man uit de farmaceutische industrie te overtuigen de waarheid te vertellen over een nieuw dodelijk virus dat zijn bedrijf zelf heeft gecreëerd om daarna munt te slaan uit een vaccin waarop het bedrijf een patent heeft.Eén, 23.20-0.05u.

sport

Schaatsen: EK Allround. Verslag vanuit het op 1200 meter hoogte gelegen Italiaanse Collalbo, bekend om zijn snelle buitenbaan. Met mannen 1500 meter, vrouwen 500 en 3000 meter. Ned.1, 11.50-15.50u.