selectie radio

klassieke muziek

ZaterdagMatinee - Live. De Hohe Messe van J.S. Bach, uitgevoerd door De Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven. De Mis in b BWV 232 was Bachs laatste grote compositie. De kleinschalige aanpak van de Nederlandse Bachvereniging met dirigent Jos van Veldhoven leidde bij een uitvoering met grotendeels dezelfde solisten in 2006 ‘tot een verheffende ervaring van onwaarschijnlijke schoonheid’, schreef deze krant destijds. Radio 4, 13.03u.

muzikaal hoorspel

De bedding: Henriëtte Bosmans, zonder strijd geen resultaat. Muziekdialoog over het leven van de componiste en pianiste Henriëtte Bosmans (1895-1952). Bosmans heeft haar vader nooit gekend; zij maakte carrière in een mannenbolwerk; was half-Joods; had een lesbische verhouding en een dominante moeder. Met Lineke Rijxman als Henriëtte, Kitty Courbois als Sara Bosmans-Benedicts, de moeder van Henriëtte. Scenario en regie: Aletta Becker.Radio 4, 23.00-0.00u.