selectie radio

documentaire

OVT - Het Spoor terug: Astronomie in Nederland. Nederland is een groot astronomieland, en dat ondanks alle bewolking. Oog- en oorgetuigen vertellen over de opkomst en bloei van de Nederlandse sterrenkunde. Daarbij de astronomen Kees de Jager, de vorige maand overleden Adriaan Blaauw en technici die aan de wieg stonden van de Nederlandse radioastronomie. Deel 1 van een tweeluik, samenstelling: Marten Minkema. Radio 1, 11.25-12.00u.

jazz, soul, funk, urban

Andrew. Lunchprogramma van Radio 6 in het weekend met jazz, soul, funk en urban. Daarnaast brengt presentator Andrew Makkinga cultuurtips en zijn visie op het nieuws.Radio 6, 12.02-14.00u.

klassieke muziek

Avondconcert. Opnamen van het Internationaal Kamermuziek Festival. Met onder anderen Janine Janssen, viool, en Hannes Minnaar, piano. Radio 4, 20.02-23.00u.