Niet alles gaat hangen

Tandenstokers, vanaf € 0,99

Wat zijn de make-upvoorspellingen voor 2011? Op beautynews.nl zijn ze te lezen en ze zijn geruststellend vaag.

Make up artiest Elke Willemen voorspelt bijvoorbeeld de ‘voiletrend’; een look waarbij het lijkt alsof er een stukje voile over de huid ligt. Maar in haar glazen bol ziet ze ook ‘smokey eyes’ met juist scherpe, grafische lijnen.

De huid wordt volgens haar bruin, warm en glanzend (denk: koffie, karamel, honing), al voorspelt ze tegelijkertijd een kleurenpalet ‘met een koude ondertoon’, dus veel zilver- en grijstinten.

Wat u ook opsmeert in 2011, het is dus altijd goed. Liever dan voorspellingen geef ik u daarom voor het nieuwe jaar een goede raad die niet duur is. Vooral aan die vrouwen die nog niet waren geboren toen de eerste man op de maan landde. Ik zeg het maar één keer: Red uw tandvlees! Koop tandenstokers, begin met flossen en onthoud wat Miss Holland 1969 op haar zestigste in NRC Handelsblad zei: vanaf je veertigste gaat alles hangen. Behalve je tandvlees. Dat kruipt omhoog.