Liverpool-legende Dalglish moet seizoen redden - Hodgson nu al ontslagen

Roy Hodgson tijdens zijn laatste wedstrijd als Liverpool-coach. Hij verloor woensdag met 3-1 bij Blackburn Rovers. Foto Reuters/Phil Noble

Liverpool FC heeft coach Roy Hodgson na vier maanden competitievoetbal alweer ontslagen. The Reds hebben clublegende Kenny Dalglish aangesteld om het seizoen af te maken. De club komt daarmee tegemoet aan de wens van de supporters.

Hodgson verloor deze week met Liverpool bij Blackburn Rovers waardoor de roemrijke club nog maar vier punten boven de degradatiestreep staat. Al weken roepen de supporters luidkeels om Kenny Dalglish als manager. Hij is tot het eind van het lopende seizoen aangesteld als coach. Dalglish was tussen 1985 en 1991 al hoofdtrainer van de club waar Dirk Kuijt en Ryan Babel onder contract staan: hij won in zijn eerste jaar direct de landstitel en de FA Cup. Tussen 1977 en 1990 speelde de Schot meer dan driehonderd wedstrijden voor de Engelse club. Hij won drie keer de Europa Cup I, eenmaal de wereldbeker en werd zes keer landskampioen.

Coach van het jaar
Hodgson werd afgelopen zomer aangesteld nadat Rafael Benitez Liverpool na zes jaar verliet voor Internazionale. Hodgson had zojuist met het bescheiden Fulham de finale van de Europa League gehaald en werd in Engeland uitgeroepen tot coach van het jaar. De aanstelling bij Liverpool werd gezien als een bekroning op zijn carrière waarin de Engelsman door zijn vaderland lang werd gezien als vreemde eend in de bijt. Tegen de gewoonte in ging hij als Engelse trainer vrijwel alleen in het buitenland aan de slag bij veelal clubs die in de marge speelden.

En dit is waarom Dalglish zo geliefd is bij Liverpool fans: