Kort nieuws voorpagina

Hoog waterpeil leidt tot alarmfase in Limburg

Rotterdam, 8 jan. Hulpdiensten in Zuid-Limburg zijn gisteravond in de hoogste staat van paraatheid gebracht wegens het snel stijgende water van de Maas. Gisteren besloot het Waterschap Roer en Overmaas al om wachten in te stellen die de kades permanent bewaken. Naar verwachting zal het waterpeil in de loop van vandaag zakken.

Beslag op lijst met stoffen in Moerdijk

Rotterdam, 8 jan. Het Openbaar Ministerie heeft de lijst met alle gevaarlijke stoffen bij Chemie-Pack in Moerdijk in beslag genomen. De lijst blijft in verband met het onderzoek naar de brand van afgelopen woensdag geheim. Pagina 3

Al 5.000 Duitse boerderijen dicht

Berlijn, 8 jan. De dioxineaffaire in Duitsland breidt zich steeds verder uit. Ongeveer vijfduizend boerenbedrijven in dertien deelstaten zijn inmiddels op last van de voedsel- en landbouwautoriteiten voorlopig gesloten. Pagina 15

Ghana accepteert situatie Ivoorkust

Accra, 8 jan. President John Atta Mills van Ghana is bereid om samen te werken met „elke” regering in buurland Ivoorkust, ook die van zittend president Gbagbo. Daarmee wijkt hij af van het standpunt van het samenwerkingsverband van West-Afrikaanse landen, dat eist dat Gbagbo plaatsmaakt voor Alassane Ouattara. Pagina 7

Hongarije past wet media zo nodig aan

Boedapest, 8 jan. Hongarije zal zijn omstreden nieuwe mediawet aanpassen indien de Europese Commissie dat eist. Hongarije kreeg afgelopen week scherpe kritiek van andere landen op een wet met regels voor journalistieke berichtgeving en een systeem van sancties. Pagina 7

Grunberg schrijft Duits toneelstuk

Amsterdam, 8 jan. Arnon Grunberg gaat een toneelstuk schrijven voor de Münchner Kammerspiele, het grote Duitse stadstheater. Het stuk gaat Kerstmis 2012 in première in München en heeft als werktitel: Eine Bayerische Orgie (Een Beierse orgie). Pagina 9