Kort nieuws Sport

Nadal delft onderspit tegen Davidenko

Doha, 8 Jan. Rafael Nadal is gisteren uitgeschakeld in de halve finale van het ATP-toernooi in Doha. De Rus Nikolai Davidenko was de Spaanse nummer een van de wereld met 6-3 en 6-2 de baas. Voor Davidenko, als vierde geplaatst in Doha, was het de vierde keer op rij dat hij Nadal versloeg. De Rus is een van de negen spelers met een positief saldo tegen Nadal. Hij won zes van de tien ontmoetingen. Nadal, die ook donderdag in zijn kwartfinale tegen Ernests Gulbis al klaagde over koorts, liet zich tegen Davidenko ook behandelen. Toen had de Spanjaard de eerste set al verloren en stond hij in het tweede bedrijf ook een break achter. Davidenko liep nog uit naar 5-0 voordat Nadal nog een opleving had. Hij pakte een break terug en kreeg kansen om nog verder terug te komen, maar Davidenko voorkwam dat. De Rus krijgt daardoor de kans om zijn titel te prolongeren. Vorig jaar was hij in de finale te sterk voor Nadal. De Rus krijgt in de eindstrijd dit jaar Roger Federer tegenover zich. De Zwitser rekende in de eerste halve finale af met de als derde geplaatste Fransman Jo-Wilfried Tsonga: 6-3 en 7-6. (Novum)

Vitesse trekt Japanner en Spanjaard aan

Arnhem, 8 Jan. Vitesse heeft twee nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd. De Arnhemmers hebben zich verzekerd van de diensten van de Japanner Michihiro Yasuda en de Spanjaard Marti Riverola. Yasuda (23) komt over van Gamba Osaka uit zijn geboorteland, terwijl Riverola (19) tot het einde van het seizoen gehuurd wordt van Barcelona. Yasuda is de eerste Japanner in de historie van Vitesse. Technisch directeur Ted van Leeuwen is blij met de komst van de multifunctionele speler. „Hij is een linker- en rechtervleugelverdediger, die ook voorin kan spelen. Hij is snel, heeft een goed schot in beide benen en is bovenal een echte winnaar.” De Spaanse middenvelder Riverola speelde in Barcelona B. „Deze speler wordt een grote toekomst voorspeld en trainer Pep Guardiola is zeer gecharmeerd van zijn spel”, zegt Van Leeuwen. (Novum)

Braziliaanse speler verzint ontvoering

Rio de Janeiro, 8 Jan. Een Braziliaanse voetballer heeft zijn eigen ontvoering verzonnen. Botafogo-middenvelder Somalia deed dat om te verhullen dat hij te laat was voor de training. Spelers van Botafogo moeten tot 40 procent van hun salaris inleveren als ze te laat zijn. De politie vermoedde onraad toen Somalia zichzelf tegensprak op belangrijke details, zoals de kleding van de ontvoerder. Beelden van de bewakingscamera van het appartementencomplex waar de 26-jarige woont, lieten zien dat hij pas om 09.00 uur ’s ochtends wegging. De voetballer had beweerd dat hij om 07.15 uur was ontvoerd en een kleine twee uur later was vrijgelaten. De voetballer wordt aangeklaagd voor het doen van een valse aangifte. Botafogo beraadt zich nog op een gepaste straf voor de middenvelder. (Novum)

VVV huurt PSV’er Ojo tot einde seizoen

Venlo, 8 Jan. Funso Ojo speelt het komende halfjaar voor VVV-Venlo. De nummer voorlaatst van de eredivisie huurt de negentienjarige middenvelder tot het einde van het seizoen van PSV. Ojo gaat vandaag al op trainingskamp mee naar het Turkse Belek, meldt de Limburgse club. De Belg kon bij PSV niet rekenen op veel speelminuten. Hij kwam in augustus alleen tot invalbeurten tegen ADO Den Haag en Sibir Novosibirsk voor de Europa League. In drie jaar tijd speelde Ojo in totaal slechts zes duels voor de Eindhovense club. (Novum)