Kort nieuws Kunst

Boek van Julian Assange bij De Geus

Door onze kunstredactie

AMSTERDAM, 8 JAN. Het boek van Julian Assange, de oprichter van WikiLeaks, verschijnt in april in het Nederlands. De rechten zijn verworven door De Geus. „We zijn blij dat we het boek over de achtergronden en filosofie van WikiLeaks kunnen uitgeven”, zegt uitgever Eric Visser. Het Britse Canongate verkocht de rechten aan nog tien landen.

Telefilm De Cloe naar festival Berlijn

Door onze kunstredactie

ROTTERDAM, 8 JAN. De telefilm De sterkste man van Nederland is geselecteerd voor de kinderfilmcompetitie Generation Kplus op het filmfestival Berlijn. De film van Mark de Cloe, vandaag om 19.00 uur op Nederland 3, gaat over een jongen die door de verhalen van zijn alleenstaande moeder denkt dat zijn vader de sterkste man ter wereld is.

De Niro juryvoorzitter op festival Cannes

CANNES, 8 JAN. Robert De Niro is voorzitter van de jury op het filmfestival van Cannes. Met het aantrekken van de acteur lijkt het festival zijn naam te willen versterken; vorig jaar trok het minder filmsterren dan gewoonlijk en waren veel journalisten kritisch over de programmering. De Niro was in de jaren tachtig ook al twee keer juryvoorzitter. (Novum)