Het succesverhaal van ‘Zwerver Ted’

In this photo provided by NBC Universal, The "Golden Voiced" Internet sensation Ted Williams records voice over promos for MSNBC's "Lean Foward" campaign, in New York, on Thursday, Jan. 6, 2011. (AP Photo/NBC, Peter Kramer) NO SALES
In this photo provided by NBC Universal, The "Golden Voiced" Internet sensation Ted Williams records voice over promos for MSNBC's "Lean Foward" campaign, in New York, on Thursday, Jan. 6, 2011. (AP Photo/NBC, Peter Kramer) NO SALES 'The Golden Voiced' dakloze Ted Williams tijdens z'n werk voor een MSNBC reclame. Foto AP / NBC / Peter Kramer

Zwerver Ted wilde op de radio. Nou, dat is wel gelukt. Ted Williams (53), de man met de gouden stem die een jaar lang in Ohio op straat leefde, duikt inmiddels o-ve-ral op. Een kleine bloemlezing uit Ted’s optredens.

Echt werk
Zijn eerste echte voiceover-werk komt morgen op tv. Ted prijst in een reclame Kraft’s macaroni and cheese aan.

http://www.youtube.com/watch?v=Dy85lAKLasw

Plus een zichtbaar nerveuze Ted in de making off:

http://www.youtube.com/watch?v=9SH79uP8Hgg

Aankondiging Jimmy Fallon
Ook mocht Ted bij talkshowhost Jimmy Fallon de aankondiging aan het begin van de show verzorgen. Daar was hij trouwens eerder ook al te gast om zijn verhaal te doen:

Dakloos zegt u?
Not anymore. Ted heeft een huis met hypotheek aangeboden gekregen door basketballclub Cleveland Cavaliers. Mooie bijkomstigheid is een baan als omroeper bij de club. Het werd hem aangeboden tijdens een radio-interview, waar hij bij The Today Show weer over mocht praten:

Visit msnbc.com for breaking news, world news, and news about the economy

Reünie met z’n moeder
Ted sloot zijn moeder in een emotionele reünie weer in de armen, nadat hij haar twintig jaar niet meer had gezien:

Film met Jack Nicholson
Niemand minder dan Jack Nicholson heeft Ted benaderd of hij misschien in een film met hem wil spelen. Jack heeft als tegenspeler een DJ, waar hij Ted als perfecte acteur voor ziet.

Zijn halfblinde vrouw is de held
Want zo’n Ted was niet altijd alleen. Zijn ex-vrouw sprak met NY Daily News en zegt zijn vijf kinderen (waarvan één niet eens van haar) te hebben opgevoed. Volgens de krant is zij de held achter Ted’s excellent adventure.

Ondanks die onvermijdelijke poging tot moddergooien lijkt het duidelijk: die Ted komt er wel.