film zondag

Actor James Stewart (1908 - 1997) as pilot Charles Lindbergh in front of his plane 'Spirit of St Louis,' a modified version of a Ryan monoplane mail-carrier, in the film 'Spirit Of St Louis', (filmed in USA)1957. The film was directed by Billy Wilder for Warner. (Photo by Hulton Archive/Getty Images)
Actor James Stewart (1908 - 1997) as pilot Charles Lindbergh in front of his plane 'Spirit of St Louis,' a modified version of a Ryan monoplane mail-carrier, in the film 'Spirit Of St Louis', (filmed in USA)1957. The film was directed by Billy Wilder for Warner. (Photo by Hulton Archive/Getty Images) Getty Images

Soom/Breath (Kim Ki-duk, 2007, Zuid Korea). De wonderbaarlijk productieve Zuid-Koreaanse regisseur Ki-duk (1960) trakteert op de opbloeiende liefde tussen een versmade echtgenote en een ter dood veroordeelde moordenaar. Wat zich ontspint is een even ernstige als bizarre lichtvoetige meditatie over schuld en boete, vergeving en vergelding. Canvas, 22.05-23.25u.

The Men Who Stare At Goats (Grant Heslov, 2009, VS). Een geheime afdeling van het Amerikaanse leger doet aan paranormale experimenten. Een hippie-achtige bevelhebber van deze ‘New Earth Army’ onderzoekt alternatieve oorlogvoering zonder bloedvergieten. Regisseur Heslov maakt er satire, absurdisme, docudrama en oorlogskomedie van. BBC 2, 23.00-0.30u.