Duizenden Feyenoordfans bewijzen Coen Moulijn laatste eer

Feyenoordfans houden fakkels in de lucht als eerbetoon aan Coen Moulijn. Foto Merlin Daleman/ NRC.

Duizenden mensen hebben vanmiddag in Rotterdam afscheid genomen van Coen Moulijn. Bij de Kuip vertrok rond drie uur een rouwstoet die via de Erasmusbrug naar de Coolsingel ging. Langs de route zongen Feyenoordfans liederen en werd vuurwerk afgestoken. Een politiewoordvoerder meldt aan persbureau Novum dat de herdenking van het Feyenoord-icoon zonder incidenten is verlopen.

Aan het bordes van het stadhuis, waar de rouwstoet eindigde, hadden supporters een spandoek gehangen met de tekst ‘Coen jij blijft de grootste’. Daarboven hing een foto van Moulijn met de tekst ‘onze trots!’.

Eerder vanmiddag vond in het Maasgebouw bij De Kuip een herdenkingsdienst plaats. Daar werd gesproken door onder meer burgemeester Aboutaleb en KNVB-voorzitter Van Praag. Fans konden de bijeenkomst in een ander gebouw van het stadion op grote schermen volgen. Moulijn wordt later deze middag in besloten kring gecremeerd.

Moulijn overleed dinsdag op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van een herseninfarct. Hij was één van de bekendste oud-spelers van Feyenoord en won met de Rotterdamse club in 1970 de Europa Cup I en de Wereldbeker.