CES: Android telefoon verandert in pc en laptop

Of het concept de wereld gaat veroveren valt te bezien maar als het gaat om efficiency verdient de Motorola Atrix de hoofdprijs op deze CES. De Android smartphone is namelijk in een handomdraai te veranderen  in een laptop, een desktop pc of een videospeler bij de tv.

Dankzij de volwassen rekenkracht in de telefoon - een dual core processor met 1 GB geheugen - is het geen probleem om kantoor- en webapplicaties te draaien. Alleen hoe doe je dat op het kleine telefoonscherm?

Motorola ontwierp dockingstations waarmee je de Atrix telefoon uitrust met een groot scherm, usb-keyboard en muis. Start de webtop-software en op het grote scherm verschijnt via de hdmi-uitgang, een browser om webdiensten te draaien. Tegelijkertijd kun je de telefoon met toetsenbord en muis bedienen, bijvoorbeeld om mail, sms en agenda te benaderen of een spelletje Angry Birds te spelen. De telefoon springt ondertussen in de wekkerstand en toont alleen de tijd.

De multimediadock is ook te gebruiken voor de  tv, die filmbestanden van de telefoon weergeeft via een hdmi-kabel. En om de Atrix in een notebook te veranderen is er de Latop Dock: een leeg keyboard met touchpad en een 11,6 inch scherm. Het gewicht van de laptopdock is ongeveer 1 kilo, vooral te danken aan de accu die de telefoon acht uur lang blijft opladen.Alle rekenkracht zit en blijft in de telefoon.
Samengevat; je hoeft geen drie of vier verschillende apparaten te kopen dankzij deze smartphone. Deze mobiele computer is behalve telefoon ook te veranderen in een laptop, pc of tv. Prijzen van de Motorola Atrix zijn nog niet bekend, beschikbaarheid in het eerste kwartaal van dit jaar.

Specificaties van de Atrix:

Android 2.2, alter upgrade naar 2.3
Dual core 1 GHz processor
werkgeheugen 1 GB, flashgeheugen 16 GB, uitbreidbaar met 32 GB
4 inch scherm, 960 x 540 pixels
5 megapixel camera
720p video-opname/weergave, wordt straks opgewaardeerd naar 1080p
gewicht 135 gram