Wisselend

Zaterdag wordt de warmste dag sinds 19 november, maar daarna wordt het alweer iets kouder.

Na een zachte nacht voert een stevige zuid- tot zuidwestenwind morgen nog zachtere lucht aan. De temperatuur stijgt op veel plaatsen tot ten minste 10, in het zuiden lokaal tot 12 graden, met aan zee windkracht 7. Maar ook boven land waait het met kracht 5 tot 6 opvallend stug door.

Het weerbeeld is wisselend. De dag begint met brede opklaringen maar al snel trekt de lucht dicht en gaat het af en toe ook regenen. In de middag volgen vanuit het zuidwesten enkele nieuwe opklaringen.

Zondag stroomt minder zachte lucht het land binnen. In de ochtend regent het af en toe in Limburg, voor de rest is het droog met vooral ’s middags ook flinke zonnige perioden. Bij een zwakke tot matige zuidwestelijke wind wordt het slechts 4 graden.

Maandag wordt het weer in Nederland beïnvloed door een hogedrukgebied dat van Frankrijk koers zet naar Duitsland. In de vroege ochtend vriest het plaatselijk een graadje. Overdag wordt het 2 tot 4 graden met vooral in het westen perioden met zon. Ook dinsdag is het rustig en vrij koud met ’s ochtends lichte vorst.

Vanaf woensdag wordt het opnieuw zacht en regenachtig met een toenemende zuidwestenwind.