Waarom ‘Pee Wee Herman’ vanmorgen trending is op Twitter

Paul Reubens, in character as Pee-wee Herman, attends the after-party for the opening night of "The Pee-wee Herman Show" on Broadway in New York, Thursday, Nov. 11, 2010. (AP Photo/Charles Sykes)
Paul Reubens, in character as Pee-wee Herman, attends the after-party for the opening night of "The Pee-wee Herman Show" on Broadway in New York, Thursday, Nov. 11, 2010. (AP Photo/Charles Sykes) Paul Reubens bij de première van zijn theatershow op Broadway, 11 november 2010 (FOTO: AP Photo / Charles Sykes)

Elke morgen kijkt nrc.nl naar een ‘trending topic’, een van de onderwerpen waar het meest over wordt gesproken op Twitter. Vandaag wordt er veel getwitterd over het typetje ‘Pee Wee Herman’ van de Amerikaanse komiek Paul Reubens.

In de jaren ’80 verwierf het sullige typetje bekendheid met het kinderprogramma Pee-wee’s Playhouse en een aantal Pee-wee films. Toen Reubens in 1991 gearresteerd werd voor het masturberen in een sekscinema, werd zijn serie stopgezet.

Sindsdien werkte Reubens aan zijn comeback. Begin vorig jaar stond Reubens weer als Pee-wee Herman op de planken met de theaterproductie ‘The Pee-Wee Herman Show‘. Die tour eindigde op 2 januari. Gisteravond nam televisieomroep HBO The Pee-wee Herman Show op voor een special die later dit jaar uitgezonden wordt. Hieronder een fragment uit de voorstelling: