‘Sms ff bondige clips’ is het nieuwe ‘ding flof bips’

Het is vanaf nu weer hartstikke makkelijk om alle zeventien eurolanden te onthouden. ‘Sms ff bondige clips’ is het vervangende ezelsbruggetje van ‘ding flof bips’. Die was zó 2001.

Het nieuwe houvast werd in een online verkiezing, gehouden door het Genootschap Onze Taal, gekozen boven andere krakers als ‘Cobi’s sms: pin ff geld’ en ‘sms ding flof biceps’. 2670 mensen brachten hun stem uit, waarvan er ruim een kwart naar de winnaar ging.

Met de toetreding van Estland op 1 januari vroeg Onze Taal naar originele nieuwe ezelsbruggetjes. 900 suggesties kwamen binnen waaruit vijf kanshebbers werden geselecteerd. “Het winnende ezelsbruggetje is nog meer dan de andere voorstellen een goedlopend, samenhangend zinnetje dat alleen uit bekende woorden en afkortingen bestaat. Dat maakt het makkelijk te onthouden”, aldus het taalgenootschap.

De oplossing van de puzzel: