Overstromingen blijven Wallonië teisteren

Bewoners bekijken hun overstroomde straat in het Waalse plaatsje Petigny. Foto AP.

Het waterpeil in Wallonië bevindt zich nog steeds op alarmniveau. Hoewel het peil in de loop van de dag iets daalde, stijgt het water in andere delen van België juist. Dat meldt de directeur van het Waalse regionale crisiscentrum aan de Belgische krant De Morgen.

Wallonië wordt sinds gisteravond geteisterd door grote overstromingen. Talloze stadjes in de Waalse Ardennen zijn volledig onder water gelopen. Vier mensen, onder wie een kind, kwamen al om bij twee verschillende auto-ongelukken die het gevolg waren van wateroverlast op de wegen.

De Waalse televisie toonde vandaag beelden uit het zwaar getroffen Couvin:

Eerder vandaag schreven we dat ook de waterstand van de Maas in de Nederlandse provincie Limburg vandaag snel steeg. Boeren moesten hun vee in weilanden aan de Maas in veiligheid brengen.