op nrcnext.nl

None

Assange countrystyle

Een verkrachter (Zweedse definitie) of een democratische held? Geen van beiden, lijkt het nieuwe imago van WikiLeaksleider Julian Assange. Als een Britse landheer, zo presenteert de Australiër zich in een exclusieve fotoserie van Newsweek. Let op de laarzen! Het had ook de aankondiging van een nieuwe BBC-serie over de lotgevallen van een rijke plattelandsarts kunnen zijn. Bekijk de foto’s op het blog.

En nog meer Assange

Assange heeft vorig jaar gedreigd de Britse krant The Guardian aan te klagen. Dat meldde Vanity Fair gisteren. Assange was woedend over het voornemen van The Guardian om geheime Amerikaanse diplomatieke post al op 8 november te publiceren. Na „veel koffie en later veel wijn” besloten ze toch te wachten met publicatie tot eind november.

Ype en Willem panikeren

Ype Driessen en Willem Stam zijn fotostripmaker en collagekunstenaar. Bekijk hun foto-strip van deze week op het blog.

Brandweermannen op foto

„Die foto komt toch niet in de krant, hè?” Dat zeiden de drie brandweermannen die lachend gefotografeerd werden met op de achtergrond de vlammenzee. Jawel, dus.