Ondertussen in het vlooiencircus

Aaf Brandt Corstius is dinsdag bevallen van een dochter. Dat heeft haar schoonmoeder Hanneke Groenteman bevestigd. Aaf heeft een relatie met Gijs Groenteman. „Ik ben gisteren oma geworden, het is een meisje,” zei zijn moeder Hanneke Groenteman. De 35-jarige schrijfster en columniste beviel in 2009 al van een zoon. Ze is vanwege haar zwangerschap tijdelijk gestopt met haar column in de Volkskrant. Maar ze begon deze week met een nieuwe column in het damesblad Margriet over haar leven als moeder. De column heet Huis, Tuin, Keuken volgens Aaf.

De Amerikaanse zangeres Courtney Love stopt met al haar sociale media-activiteiten, heeft ze aangekondigd. Dat komt omdat ze op 9 februari voor de rechtbank in Los Angeles moet verschijnen in verband met een van Twitter-smaadzaak.

De zangeres had zich in 2009 op Twitter negatief uitgelaten over de modeontwerpster Dawn Simorangkir, nadat die om betaling voor geleverde kleding had gevraagd. In tweets omschreef Love de ontwerpster ondermeer als een dief en drugsgebruikster. Simorangkir ontkent dit alles, en haar advocaat Bryan Freedman zegt op 9 februari de jury te willen overtuigen van het feit dat de uitspraken van Love op Twitter de carrière van zijn cliënt hebben vernietigd. Love’s advocaat ontkent dat Simorangkir schade heeft ondervonden van Love’s getwitter. Het is de eerste Twitter-smaadzaak in de VS waarbij een ster betrokken is.

(Novum, AP, Reuters)