Nieuw

Van Zijll Langhout Exposities

Kunstenaar Raymond Cuijpers laat in abstracte schilderijen zijn fysieke staat zien na lange eenzame trektochten door berggebieden in Scandinavië en Schotland.

10 jan t/m 10 maart, Brouwersgracht 161, Amsterdam. Inl: www.vanzijlllanghout

Ron Mandos Galerie

Jacco Olivier kruipt in zijn korte films in de psyche van zijn geschilderde personages in verleden, heden, herinnering en toekomst: video’s als bewegende schilderijen.

8 jan t/m 12 febr, Prinsengracht 282, Amsterdam. Inl: www.ronmandos.nl

Torch Gallery

Fotograaf Wouter Deruytter toont in een serie foto’s het contrast tussen de kolossale billboards in New York en de mensen die er elke dag langs lopen.

8 jan t/m 19 febr, Lauriergracht 94, Amsterdam. Inl: www.torchgallery.com.

Flatland Gallery

De tentoonstelling I won’t let you go van Stanislaw Lewkowicz is gebaseerd op een reis van de kunstenaar door India. Hij maakt volgens eigen zeggen foto’s en litho’s van „die momenten waarop mijn gedachtewereld in India in conflict was met de ‘werkelijke wereld’.”

8 jan t/m 5 febr, Lange Nieuwstraat 7, Utrecht. Inl: www.flatlandgallery.com

Galerie Roger Katwijk

In de schilderijen van Daniel Bodner komt de stad New York à la Edward Hopper tot leven: wandelende mensen op een zomerse dag, gevangen door het ochtendlicht of voorbijgangers die tussen wolkenkrabbers door naar hun werk snellen.

8 t/m 5 febr, Lange Leidse dwarsstraat 198-200, Amsterdam. Inl: www.galerierogerkatwijk.nl

Galerie Wouter van Leeuwen

Paparazzo Ron Galella is haast net zo beroemd als de sterren die hij fotografeert. Te zien zijn de foto’s die hij maakte van Jacky Kennedy-Onassis.

8 jan t/m 12 febr, Hazenstraat 27, Amsterdam. Inl: www. woutervanleeuwen.com