Met columnist Frits Abrahams naar het Wereldkerstcircus

Hoeveel niets vermoedend babbelende treinreizigers, koffie leutende terrasbezoekers, wachtenden in winkelrijen of bezoekers van tentoonstellingen zijn er wel niet die zich tot hun grote schrik plots terugvonden in een column van Frits Abrahams in NRC Handelsblad? Abrahams luistert naar iedereen binnen gehoorsafstand en observeert welhaast onbeschaamd.

Maar wie observeert en luistert naar Abrahams? Wie vertelt ons iets over Frits?

In Propria Cures doet JG ons nu kond van zijn recente bevindingen, want “het is inmiddels traditie geworden. Elk jaar neemt Frits Abrahams mij mee naar het Wereldkerstcircus, in het Carré.”

Een tipje van de sluier:

“Hij geeft me een tientje om nog wat snoep en cola te kopen. ‘En nog een kopje koffie voor mij!’ roept hij me na. Frits houdt niet zo van in de rij staan. Dan wordt hij altijd herinnerd aan de slechte stukken die hij daarover geschreven heeft. Dus doe ik dat wel voor hem. Ik vraag ook of ze misschien nog van die café noirs voor bij de koffie hebben, want daar kan Frits Abrahams altijd zo genoeglijk aan likken en zuigen.”

Lees verder op de site van Propria Cures.