Leuk! Kinder

Jazz kidz

Amsterdam

Eén keer per maand spelen muziektalenten in de Centrale Bibliotheek. Op zondag 9 januari treden verschillende bands van de Muziekschool Amsterdam op met jazzmuziek. Om 16u staan de Jazz Juniors (11 tot 14 jaar) en de iets jongere Jazz Kids (9 tot 11 jaar) op het podium met jazz, blues, swing en bebop. De Jazz Juniors waren al te horen op het North Sea Jazz Festival en ook te zien op tv bij het Jeugdjournaal, Klokhuis en De Zomer Draait Door.

Inl www.oba.nl

Kindercolleges?

Leiden/Rotterdam

Hoe groot was Alexander de Grote? Waarom wisselt mijn gebit? Nieuwsgierige kinderen kunnen vanaf februari naar de MuseumJeugdUniversiteit in acht Leidse en Rotterdamse musea. De lessen voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar worden gehouden op zondag of woensdag en gaan over natuur, geschiedenis, kunst en wetenschap. In Leiden zijn ze in Museum Naturalis, Volkenkunde, Boerhaave, de Hortus Botanicus, het Rijksmuseum van Oudheden en Stedelijk Museum De Lakenhal/Regionaal Archief Leiden. In Rotterdam kunnen kinderen naar het Maritiem Museum en het Natuurhistorisch Museum.

Inl.: www.museumjeugduniversiteit.nl.

Winterverhalen

Amsterdam

Iedere zondag, t/m 30 januari, om 14u kunnen kinderen tussen de 4 en 8 jaar komen luisteren naar verhalen in de Palmenkas van de Hortus Botanicus. De vertellingen gaan over insecten en na afloop kunnen de kinderen zich laten schminken. Ook draait er een film met insecten in de hoofdrol.

Inl www.dehortus.nl

Oorkwal Aurelia

Den Helder

In het zeeaquarium van Fort Kijkduin staat sinds december een kwallenzuil. Dat is bijzonder, want het houden van kwallen in gevangenschap is moeilijk. Dat heeft te maken met waterfilters, stroming en voedsel. In de zuil is de oorkwal ‘Aurelia aurita’ uit de Noordzee te bewonderen. Hij wordt drie keer per dag gevoerd.Inl www.fortkijkduin.nl