Kort nieuws voorpagina

VS waarschuwen voor gevolgen van gelekte berichten

Rotterdam, 7 jan. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt mensenrechtenactivisten, functionarissen van buitenlandse regeringen en zakenlieden die genoemd worden in uitgelekte diplomatieke ambtsberichten dat hun veiligheid gevaar kan lopen. Een aantal van hen is overgebracht naar beveiligde locaties, meldt The New York Times vandaag. Pagina 7

Oproep Ouattara: haal Gbagbo weg

Abidjan, 7 jan. De winnaar van de Ivoriaanse presidentsverkiezingen, Alassane Ouattara, roept de gemeenschap van West-Afrikaanse landen op zittend president Laurent Gbagbo „weg te halen” uit het land, omdat hij zijn verkiezingsnederlaag niet erkent. Ouattara doet de oproep in een gesprek met deze krant. Drie

Renault schorst drie topmanagers

Parijs, 7 jan. Het Franse autobedrijf Renault heeft gisteren drie topmanagers geschorst, onder wie een lid van het 27 leden tellende directiecomité. Renault vermoedt dat de drie betrokken zijn bij het doorgeven van geheime informatie over de ontwikkeling van elektronische auto’s. Pagina 15

Nachtvluchten van traumaheli beperkt

Rotterdam, 7 jan. De traumahelikopters van het Medisch Centrum Groningen en VU Medisch Centrum Amsterdam mogen niet ’s nachts opstijgen vanaf het dak van het ziekenhuis. Pagina 5

Grillig herstel van Duitse economie

Amsterdam, 7 jan. Het economisch herstel van Duitsland verloopt grillig. Hoewel de internationale handel herstelde, gaven consumenten in de grootste economie van de eurozone minder geld uit. Pagina 15

VVD wil bij Urk geen windmolens

Den Haag, 7 jan. De VVD keert zich tegen de bouw van een windmolenpark bij Urk. Het plan is 38 molens op land en 48 in het IJsselmeer te bouwen. Pagina 5

SBS verliest terrein

Rotterdam, 7 jan. SBS heeft vorig jaar flink terrein verloren op de publieke omroep en RTL. De realityserie Oh oh Cherso (RTL 5) werd het best bekeken op het web. Pagina 17