Kort nieuws Sport

Baanwielrenner Keisse toch gestart in Rotterdam

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 7 JAN. Baanwielrenner Iljo Keisse is gisteravond toch gestart in de zesdaagse van Rotterdam, ondanks een startverbod van de internationale wielerunie UCI. De Belgische winnaar van vorig jaar is geschorst na een dopingaffaire in 2009. De burgerrechter in België bepaalde onlangs dat de straf moet worden opgeschort en dat Keisse toch mag uitkomen in wedstrijden. De UCI legde zich niet bij die uitspraak neer, maar gisteren oordeelde ook de rechtbank in Amsterdam dat Keisse mag meedoen. Organisator Frank Boelé van de Rotterdamse zesdaagse riskeerde een boete van 50.000 euro als hij de renner niet liet starten. De UCI blijft zich verzetten tegen de uitspraak en stelt in een persbericht dat de Keisse in Rotterdam uit de uitslag zal worden geschrapt.

Leonardo wint bij debuut met Inter

Milaan, 7 JAN. De Braziliaan Leonardo heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Internazionale winnend afgesloten. In Giuseppe Meazza werd Napoli met 3-1 verslagen. Wesley Sneijder is geblesseerd en zat niet bij de selectie van de Nerazzurri. Thiago Motta opende al na drie minuten de score voor Inter, maar door een doelpunt van Michele Pazienza kwam Napoli na 25 minuten op gelijke hoogte. Esteban Cambiasso zorgde nog voor rust voor de 2-1 en na rust bepaalde Motta met zijn tweede treffer de eindstand. (Novum)

Blatter: WK Qatar wellicht in winter

Rotterdam, 7 jan. De kans dat het WK voetbal 2022 in Qatar in januari wordt georganiseerd, neemt toe. Fifa-voorzitter Sepp Blatter heeft gezegd dat hij verwacht dat het toernooi in de wintermaanden wordt gehouden, omdat het in de zomer te heet is. Daardoor zou de veiligheid van de spelers beter gewaarborgd zijn. Blatter deed zijn uitlatingen aan de vooravond van de Azië Cup die vandaag begint in Qatar. Normaliter wordt dat toernooi ook in de zomer georganiseerd. In Qatar kan de temperatuur in de zomermaanden oplopen tot vijftig graden. (AP, Novum)

België alsnog in finale Hopman Cup

Rotterdam, 7 jan. Een blessure van Ana Ivanovic heeft Servië een plaats gekost in de finale van de Hopman Cup. De 23-jarige Servische kan door een buikspierkwetsuur niet in actie komen. Omdat vervangingen voor de finale volgens de reglementen niet zijn toegestaan, neemt nummer twee België nu de plaats in van groepswinnaar Servië. Het team met Justine Henin en Ruben Bemelmans neemt het in de finale op tegen de Verenigde Staten of Frankrijk, die beide vandaag nog een groepsduel moeten afwerken. (Novum, AP)

Dubbelslag trucker Kabirov in Dakar

Rotterdam, 7 JAN. Firdaus Kabirov heeft gisteren een dubbelslag geslagen in de vijfde etappe van de Dakar Rally. De Rus reed zijn ploeggenoot Eduard Nikolaev op 20.05 minuten en Tatra-rijder Ales Loprais op 21.25. Vladimir Chagin kreeg onderweg pech en kwam op 22.17 Van Kabirov over de finish. Chagin verloor daardoor de leiding in het algemeen klassement. (Novum)

Ronaldinho gaat weg bij AC Milan

Milaan, 7 JAN. De Braziliaanse voetballer Ronaldinho vertrekt officieel bij AC Milan. De aanvaller bereikte gisteren overeenstemming met de Italiaanse club over ontbinding van zijn contract. Daarmee is de weg vrij voor een terugkeer naar Brazilië. Zijn oude club Gremio heeft interesse in de spelmaker. (Novum)

Karthikeyan naar renstal Hispania

Rotterdam, 7 JAN. Narain Karthikeyan maakt komend seizoen bij Hispania zijn rentree in de Formule 1. De 33-jarige Indiër reed in 2005 al een jaar voor Jordan. Daarna was hij nog twee jaar testrijder voor Williams. Wie Karthikeyans ploeggenoot wordt bij Hispania is nog niet bekend. (Novum, AP)

Morgenstern wint Vierschansen

Bischofshofen, 7 JAN. Thomas Morgenstern heeft gisteren voor het eerst het Vierschansentoernooi op zijn naam geschreven. De Oostenrijker gaf in de laatste wedstrijd van de tournee zijn ruime voorsprong op nummer twee Simon Ammann uit Zwitserland niet meer uit handen. (Novum)