Kort nieuws Kunst

Optredens Dansgroep A’dam afgelast

Door onze kunstredactie

Rotterdam, 7 jan. De voorstellingen van Bullet Proof Mama van Dansgroep Amsterdam zijn afgelast wegens ziekte van twee dansers. De choreografie daarvan is van Itzik Galili, die begin deze maand plots weg moest bij de groep na een conflict met de tweede leider, Krisztina de Châtel. De twee dansers behoorden voorheen tot de eigen groep van Galili. Volgens Harm van Duin, zakelijk leider ad interim, is dat niet verrassend, omdat zeven van de negen dansers van Galili komen. Van Duin zegt niet te weten of de ziekte met het conflict te maken heeft. „Ze zijn ziek, gaan naar de dokter.”

Officier eist geldboete Tinkebell

Door onze kunstredactie

amsterdam, 7 jan. De officier van justitie eiste vanochtend in de Amsterdamse rechtbank 475 euro geldboete voor de galeriehouder en 950 euro, waarvan de helft voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar, voor kunstenaar Tinkebell. Tegen Tinkebell, Katinka Simonse, was aangifte gedaan voor dierenmishandeling door het Comité Dierennoodhulp. Voor haar project Save the Pets had ze in 2008 in een Amsterdamse galerie hamsters in doorzichtige plastic ballen laten rondrennen. Die ‘hamsterballen’ had ze gekocht in een dierenwinkel. De rechtbak doet op 21 januari uitspraak.