Kort nieuws Buitenland

Palestijn gedood

Door onze correspondent

Jeruzalem, 7 jan. Bij een inval in een huis in Hebron, op de bezette Westelijke Jordaanoever, hebben Israëlische soldaten vanochtend een 65-jarige Palestijn doodgeschoten. Volgens de Palestijnse Autoriteit, die beperkt gezag heeft in Hebron, is de man per vergissing gedood. Israël zocht in het gebouw leden van de islamitische beweging Hamas, nadat de Palestijnse Autoriteit zes leden eerder deze week had vrijgelaten uit de gevangenis.

FDP-leider blijft

Door onze correspondent

Berlijn, 7 jan. De door slechte peilingen in problemen geraakte voorzitter van de Duitse liberale FDP, Guido Westerwelle – tevens vicekanselier en minister van Buitenlandse Zaken – heeft gisteren op een partijbijeenkomst in Stuttgart zijn politieke leiderschap bekrachtigd. In een strijdlustige toespraak zei hij dat wie regeert weerstanden moet overwinnen. De FDP is in opinieonderzoeken weggezakt tot onder de 5 procent. Op het partijberaad werd echter duidelijk dat de FDP zijn leider niet op korte termijn kwijt wil.

Oud-CIA-agent vast

Washington, 7 jan. Een voormalige CIA-agent, Jeffrey Sterling (43), is gisteren in de VS aangeklaagd voor het lekken van geheime informatie over Iran aan de journalist James Risen van The New York Times. In zijn boek State of War uit 2006 beschrijft Risen hoe Iraanse veiligheidsagenten het CIA-netwerk in hun land in 2004 konden oprollen door een fout van een CIA-officier. Ondanks aandringen van het ministerie van Justitie weigerde Risen zijn bron te onthullen. (AP)