Komst windmolens in Noordoostpolder zeker

Het kabinet heeft gisteren het ‘definitieve inpassingsplan’ voor het windmolenpark bij Urk vastgesteld.

Het windmolenpark bij Urk komt er definitief. Voor de plaatsing van 38 molens op het land en 48 in het IJsselmeer stelt het kabinet een miljard euro subsidie ter beschikking. Dat maakten de ministers Verhagen (Economische Zaken, CDA) en Schultz (Infrastructuur en Milieu, VVD) gisteren bekend. Het ‘definitieve inpassingsplan’ is rond en dat plan zal deel uitmaken van de bestemmingsplannen van alle betreffende gemeenten. Het windmolenpark Noordoostpolder wordt volgens het kabinet „verreweg het grootste en meest productieve windpark van Nederland”. De molens hebben een gezamenlijk vermogen van maximaal 450 megawatt, waarmee het het grootste park van Nederland wordt, dat meer dan vierhonderdduizend huishoudens van elektriciteit moet kunnen voorzien. (Novum)