Fransman opgepakt om opzetten WikiLeaks-site

Computertechnicus Philip Sion riep mensen op wanbestuur te melden.

Een Frans regionaal departement heeft een computertechnicus op non-actief gesteld nadat hij een WikiLeaks-achtige website had opgezet. De raad van Bouches-du-Rhône, waar onder meer de zuidelijke stad Marseille ligt, kwam in actie nadat Philip Sion op 1 januari de website ‘WikiLeaks 13’ creëerde. Hij riep vervolgens het publiek op om hem bewijzen te sturen van nalatigheid en wanbestuur in de regio.

Sion wordt beschuldigd van „verraad” omdat hij een opname van een commissievergadering van het departement op de site had gezet. De raad zei dat hij is geschorst omdat hij zijn plicht tot loyaliteit had geschonden. Op de site schrijft Sion dat hij een grote afkeer heeft van wanbestuur in Marseille, een stad die „het centrum van de wereld kan zijn”, maar waar een op de drie mensen leeft onder de armoedegrens. (BBC)